Hot News
Experiment: Săptămâna de lucru de patru zile
17/09
Cât de europeni se consideră rușii
17/09

Tsunami radioactiv: SUA, preocupate de potențialul submarinelor cu drone Poseidon

Foto: Serviciul de Presă a Ministerului Apărării al Rusiei

Mijloacele americane de informare în masă urmăresc submarinele purtătoare de drone nucleare Poseidon, considerate deja, în Occident, drept ”torpilele Apocalipsei”.

Potrivit publicației americane The National Interest, citată de către ”Izvestia”, se intenționează ca submarinul ”Belgorod” – destinat să transporte Poseidon – să fie dat în exploatare după testele din 2020. Lui i se va alătura submarinul ”Habarovsk”, care va fi, la rândul lui, echipat cu drone nucleare de mare adâncime.

În același timp, publicația americană apreciază, din motive de înțeles, că nu se vor afla caracteristicile exacte ale proiectului secret Poseidon. Autorul articolului din The National Interest precizează că puterea focosului acestui aparat nuclear submarin fără pilot este de două megatone și descrie principiul de funcționare al acestuia.

”În loc să lanseze un atac direct asupra țintei, Poseidon explodează sub apă, generând un tsunami radioactiv, capabil să distrugă orașe de coastă și alte infrastructuri. El are câteva avantaje strategice, comparativ cu rachetele balistice intercontinentale tradiționale. În timp ce racheta fie se află în stare nemișcată, fie zboară spre ținta ei, Poseidon poate să rămână câteva săptămâni în apele inamicului, pregătind o lovitură coordonată”, susține The National Interest, citată de ”Izvestia”.

Se menționează, de asemenea, că Poseidon se deplasează cu o viteză de 200 kilometri pe oră și la o adâncime de un kilometru, ceea ce face extrem de dificilă interceptarea aparatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875205