Hot News
Gherman Gref prezice prima revoluție a administrației publice
26/09
Vize pentru diplomați ruși. Serghei Lavrov le promite americanilor ”o surpriză”
26/09

Putin: Rusia și China realizează, în avans, planurile de colaborare

Foto: Serviciul de Presă al Președintelui FR/ TASS

Rusia și China realizează toate obiectivele propuse, în diferite domenii de activitate, chiar cu un ușor avans, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la întrevederea cu președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului, șeful organului legislativ superior al Chinei, Li Zhanshu, relatează agenția TASS.

”Realizăm, practic, toate planurile pe care ni le-am propus, toate obiectivele pe care ni le-am stabilit, chiar cu un oarecare avans. Mă refer și la sfera economică, și la sfera relațiilor umanitare, și la sfera colaborării noastre militare, și la cooperarea pe arena internațională”, a spus Putin.

În același timp, liderul rus a evidențiat eficacitatea relațiilor interparlamentare dintre Rusia și China. ”Conducerea Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului se întâlnește, regulat, cu ambii speakeri ai Parlamentului rus. Știu că aveți planificată și o întrevedere cu doamna Matvienko (Valentina Matvienko, speaker-ul Consiliului Federației – n.r.) și cu domnul Volodin (Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat – n.r.)”, a adăugat Putin. El a dat o înaltă apreciere cooperării dintre Moscova și Beijing, în sfera umanitară și în domeniul cooperării interregionale. ”Guvernatorii de provincii din China și, respectiv, de subiecți ai Federației Ruse întrețin, la nivel regional, relații stabile, bune și în continuă dezvoltare, ceea ce astăzi constituie o componentă importantă a colaborării interstatale”, a adăugat președintele Rusiei.

Putin a arătat că Li Zhanshu vizitează pentru prima dată Rusia, în calitate de președinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului. ”Sunt bucuros că șeful Parlamentului Chinei a devenit o persoană care cunoaște, înțelege și este implicată în diversificarea relațiilor ruso-chineze, care a susținut întotdeauna dezvoltarea parteneriatului nostru strategic”, a spus Putin. În opinia lui, ”caracterul relațiilor dintre Rusia și China reprezintă un exemplu de colaborare pe arena internațională și un exemplu de colaborare bilaterală”. Președintele l-a rugat pe șeful Parlamentului Chinei să transmită cele mai bune urări președintelui Chinei, Xi Jinping, exprimându-și speranța că se vor întâlni, curând, pe platforme internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875206