Hot News
Putin: Rusia și China realizează, în avans, planurile de colaborare
26/09
Scandalul vizelor americane. Răspunsul Rusiei
27/09

Vize pentru diplomați ruși. Serghei Lavrov le promite americanilor ”o surpriză”

New-York. Sediul Națuinilor Unite/ Foto: RIA Novosti

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a promis că va pregăti un răspuns la refuzul americanilor de a acorda membrilor delegației ruse vize pentru participarea la evenimentele Adunării Generale a Națiunilor Unite, relatează agenția RIA Novosti. În total, au fost refuzate vizele celor zece diplomați, celor doi senatori și lui Dmitri Rogozin, șef al corporației ”Roskosmos”, care dorea să participe la evenimentele dedicate cooperării în spațiul cosmic.

”Va fi un răspuns. Vom pregăti măsuri. Nu ne privați de posibilitatea de a face o surpriză”, a spus șeful diplomației de la Moscova, fiind întrebat de către jurnaliști, pe culoarele celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a anunțat că unii dintre membrii delegației ruse nu au primit vize americane, din ”motive tehnice”. Diplomatul a catalogat explicația Washingtonului drept ”neconvingătoare”.

La rândul său, Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea pentru cele întâmplate, iar Lavrov a calificat refuzul de a elibera vize, ”o rușine”.
Într-un interviu acordat, în ajun, cotidianului ”Kommersant”,

Lavrov a amintit că, în 2018, Moscova a ieșit în întâmpinarea Washingtonului și, la rugămintea colegilor americani, l-a inclus în componența delegației – care urma să sosească în Rusia – pe senatorul Ron Johnson, aflat pe lista de sancțiuni.

Politicienii americani au promis un răspuns în oglindă dar, anul acesta, Washingtonul a anunțat că ”este absolut imposibil” să dai viză oricui aflat pe lista de sancțiuni. Diplomatul a numit acest comportament drept o demonstrație tristă de ”exclusivitate americană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068