Hot News
Vize pentru diplomați ruși. Serghei Lavrov le promite americanilor ”o surpriză”
26/09
Ministrul de Finanțe: Nu vor fi privatizări importante, în următorii trei ani
27/09

Scandalul vizelor americane. Răspunsul Rusiei

Foto: RIA Novosti

Moscova a propus mutarea reuniunii Primului Comitet (Comisia pentru dezarmare) al Adunării Generale a ONU din Statele Unite într-o altă țară, ca răspuns la refuzul americanilor de a elibera vize delegaților ruși, a anunțat vice-ministrul de Externe, Serghei Riabkov (în imagine), scrie RIA Novosti.

”În privința măsurilor de răspuns, practic, am ridicat deja problema ca ședințele Primului Comitet al Adunării Generale a ONU, Comisia pentru dezarmare – există o astfel de structură – să se desfășoare nu la New York și nu pe teritoriul Statelor Unite. Așteptăm să vedem cum vor reacționa alți membri ai comunității internaționale. Nu doar Rusia are de suferit de pe urma aroganței americane, care se transformă într-o farsă absolut nedemnă”, a spus Riabkov, într-un interviu acordat publicației ”Mejdunarodnaia Jizni”.

”Nu-mi aduc aminte altă speță – când, în pofida tuturor apelurilor lansate de noi pe această temă, la toate nivelurile posibile, Washingtonul să adopte o poziție care să ignore, într-o asemenea măsură, chestiuni evidente”, a adăugat diplomatul rus, apreciind că SUA au stabilit ”un anti-record în planul propriei poziționări pe arena internațională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108