Hot News
Un summit care va intra în istorie
01/10
Scutul lui ”Prometeu”. Un sistem de apărare antiaeriană impenetrabil (VIDEO)
02/10

A intrat în vigoare ”legea privind fumatul pe balcon”

Foto: Google

La 1 octombrie, a intrat în vigoare, în Rusia, Hotărârea de Guvern care modifică regulile de prevenire a incendiilor. Documentul a fost publicat pe site-ul Executivului de la Moscova.

”Se interzice folosirea focului deschis pe balcoanele (logiile) apartamentelor, ale camerelor de locuit din cămine și hoteluri”, se arată în textul modificat. Amenda administrativă pentru încălcarea noilor norme este de 3000 – 5000 de ruble/ 40-60 de euro. Lenta.ru precizează că noile reguli nu oferă și o definiție pentru noțiunea ”foc deschis”.

În timpul dezbaterilor pe marginea acestui nou act normativ, a apărut ideea că sub această interdicție ar putea intra nu doar aprinderea unui chibrit sau a unei brichete, ci și fumatul. În acest context, Ministerul pentru Situații Excepționale a oferit informații contradictorii: surse ale instituției au afirmat că documentul interzice folosirea focului deschis pe balcoanele și logiile apartamentelor, ceea ce înseamnă, că în locurile indicate,”nu se vor putea prăji frigărui, nu se vor putea aprinde lumânări și, în principiu, nu se va putea fuma”. În același timp, neoficial, s-a anunțat că fumatul nu va intra, totuși, sub scandaloasa interdicție.

Ulterior, același minister a venit cu o completare, precizând că fumatul pe balcoane nu este interzis, dacă nu reprezintă un pericol pentru siguranța împotriva incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052