Hot News
A intrat în vigoare ”legea privind fumatul pe balcon”
02/10
Ce înseamnă când se zbate un ochi
02/10

Scutul lui ”Prometeu”. Un sistem de apărare antiaeriană impenetrabil (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Producătorii ruși lucrează la un nou sistem de apărare antiaeriană, C-500 ”Prometeu”. Pentru moment, caracteristicile sistemului rămân necunoscute, dar se poate spune că C-500 va dispune de o rază de acțiune mai mare decât C-400, de o mai mare putere de foc și de o protecție mai sigură.

Potrivit RIA Novosti, principalul avantaj al noului sistem față de predecesori îl reprezintă, în opinia experților de specialitate, capacitatea de a intercepta și distruge nu doar aparatele de zbor, dar și rachete balistice. Această trăsătură de universalitate a sistemului și capacitatea de a îmbina funcțiile de apărare antiaeriană și antirachetă va asigura o protecție sporită a unităților industriale și militare ale Rusiei, dar și a marilor orașe.

Unul dintre cei mai importanți indicatori de eficacitate ai sistemului îl reprezintă mobilitatea lui și timpul de aducere în stare de luptă, de sub cinci minute. Contactat de către RIA Novosti, unul dintre experții militari ai Rusiei a precizat că sistemul va putea distruge inclusiv sateliți militari aflați la o altitudine de 250 de kilometri. Se presupune că raza de acțiune a C-500 va fi de aproximativ 600 kilometri. Sistemul va putea intercepta avioane de luptă din generația a cincea, dar și rachete supersonice.

De menționat că, în vara anului trecut, în cadrul unui tir de testare, ”Prometeu” a distrus, cu succes, o țintă aflată la o distanță de 500 kilometri, un record pentru astfel de sisteme, amintește publicația ”Voennoe delo”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065