Hot News
Scutul lui ”Prometeu”. Un sistem de apărare antiaeriană impenetrabil (VIDEO)
02/10
Bernie Ecclestone: Am avea nevoie de mai mulți Putini
02/10

Ce înseamnă când se zbate un ochi

Foto: altmix.ru

Contracția involuntară a mușchiului circular al ochiului – miochimia – este un fenomen relativ comun care, de regulă, apare brusc, durează puțin, dar deranjează și neliniștește.

Totuși, sunt cazuri când această stare neplăcută persistă, durând o lună sau chiar mai mult, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.
Dacă acest tic duce la închiderea pleoapelor sau, pe parcursul procesului, antrenează și alte părți ale feței, prezentarea la medic devine o urgență.

Dar, și fără ”complicații” colaterale, această zbatere a ochiului poate fi periculoasă, pentru că, uneori, poate indica prezența unor probleme serioase în organism.

Printre altele, miochimia poate constitui un semnal de alarmă privind prezența unor afecțiuni de natură neurologică [spre exemplu, boala Parkinson, blefarospasmul (afecțiune caracterizată de o intensificare a clipitului involuntar; este clasificată ca și distonie)], existența unui deficit de microelemente (calciu, în special) și vitamina B, un stres prelungit, alergii. Această zbatere poate fi și o reacție secundară consecutivă folosirii anumitor medicamente, precum preparatele antihistaminice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042