Hot News
Ziarul de Investigații: Interviu exclusiv cu Ambasadorul Federației Ruse, despre Marea Neagră, Ucraina, fake news, Iohannis, Kovesi și Dragnea
05/10
De ce trebuie să nu exagerăm cu extensiile de gene
06/10

Americanii au stabilit care este cel mai puternic avion al Rusiei

Avionul militar de transport IL-76/ Foto: TASS

Experții militari americani consideră Rusia drept cea mai puternică țară din punctul de vedere al aviației militare și posesoarea unei armate foarte mobile. Specialiștii publicației The National Interest cred că, în viitorul apropiat, lucrurile nu se vor schimba, grație celui mai puternic avion militar de transport al Rusiei, IL-76.

Potrivit publicației menționate, datorită avioanelor ei de transport, IL-76, armata rusă dispune de posibilități extraordinare pentru desfășurarea rapidă, în orice colț, a infanteriei marine, a tehnicii și armamentului.

Foto: vpk.name

”Principalul avion al flotei militare de transport a Rusiei este IL-76, care a fost conceput special pentru trupele de desant. Aceste subunități sunt capabile să se desfășoare, cât se poate de rapid, chiar din avion”, citează The National Interest comentariile experților.

Publicația scrie că, la un singur transport, IL-76 poate să încarce în compartimentul de marfă mai multe unități de tehnică și de personal. În plus, versiunea modernizată a celui mai puternic avion militar de transport al rușilor este echipată cu instalații de propulsare și mai puternice, ceea ce îi permite să ia la bord vehiculele grele de luptă BMD-4 ale trupelor de desant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874988