Hot News
Corneliu Vlad: “Geografia cooperării” și contur geopolitic în spațiul eurasiatic
08/10
Cosmodromul plutitor ”Morskoi start” va fi mutat din SUA în Rusia
09/10

Rusia și Venezuela au semnat acorduri de colaborare

Foto: RIA Novosti

Rusia și Venezuela au semnat o serie de acorduri, la finalul vizitei la Caracas a vicepremierului rus, Iuri Borisov (în imagine), relatează Vesti.ru.

Potrivit președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, cele două țări au convenit noi proiecte în agricultură (produse alimentare) și de colaborare în domeniul tehnico-militar (au fost reînnoite toate contractele de întreținere și consultanță).

Vicepreședintele Borisov, care a semnat documentele, din partea Rusiei, a subliniat că, până la următoarea reuniune a comisiei interguvernamentale, se intenționează elaborarea unui document cu caracter strategic, care va defini liniile de cooperare între cele două țări, până în 2030, în diferite domenii – de la cele economice și comerciale, la cele tehnico-științifice și culturale.

Potrivit autorităților acestei republici sud-americane, cele două state au semnat, în total, până în prezent, 264 de acorduri.
Întâlnirea cu președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a avut loc la o săptămână după vizita oficială a lui Maduro, la Moscova, unde oaspetele s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874997