Hot News
Kremlinul a comentat articolul despre ”putinism”
17/10
Maeștrii și elevii lor
17/10

Directorul FSB: 39 de atentate teroriste dejucate

Foto din arhiva FSB

De la începutul acestui an, pe teritoriul Rusiei au fost dejucate 39 de atacuri teroriste în curs de pregătire, a anunțat directorul FSB (Serviciul Federal de Securitate – n.r.), Aleksandr Bortnikov, la consfătuirea internațională a șefilor de servicii speciale, organe de securitate și ordine publică, eveniment ce se desfășoară la Soci.

În plus, tot în cursul acestui an, au fost neutralizați 32 de combatanți, 679 au fost reținuți, 22 fiind convinși să renunțe la activități teroriste, a spus directorul FSB, adăugând că ”au fost lichidate 49 de celule teroriste, care plănuiau atacuri în diferite regiuni ale Rusiei”.

Bortnikov a anunțat, totodată, că numai în 2019, în urma atacurilor teroriste, au murit sau au avut de suferit circa 7000 de oameni din întreaga lume. ”Prin implicarea activă a comunității serviciilor speciale din țările noastre, organizațiile teroriste internaționale au înregistrat daune substanțiale. Dar, marile organizații teroriste internaționale, în primul rând Statul Islamic (ISIS, interzis în Rusia – n.r.) și Al Qaida, și-au păstrat posibilitățile de a-și continua activitatea criminală. Ca atare, numai în cursul acestui an, au fost comise, la nivel mondial, peste 1500 de atacuri, în urma cărora au murit sau au fost rănite 7000 de persoane”.

Iată de ce, a apreciat Bortnikov, reprezentanții serviciilor speciale trebuie să-și corecteze modalitățile de abordare a luptei împotriva terorismului, ridicând la un nivel superior eficacitatea cooperării, extinzând operațiunile convenite, sporind schimbul de informații viabile și intensificând eforturile din sfera informațională.

Șeful FSB a arătat, de asemenea, că instituția pe care o conduce a identificat 5500 de cetățeni ruși, care au plecat să lupte în punctele fierbinți ale lumii, în rândurile organizațiilor teroriste. Pentru 4000 dintre aceștia, au fost deschise dosare penale în baza dovezilor obținute. ”Dintre cei 337 de combatanți care au revenit în țara noastră, 32 au fost arestați și 224 condamnați. Pentru restul, se strâng probe”, a precizat șeful serviciului special al Rusiei.

Potrivit spuselor sale, au fost blocate, în Rusia, conturile a 5500 de persoane suspectate de apartenență la terorism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875073