Hot News
Directorul FSB: 39 de atentate teroriste dejucate
17/10
Ce înseamnă Brexit pentru Rusia
18/10

Maeștrii și elevii lor

Concertul din incinta Centrului Rus de Știință și Cultură. De la stânga la dreapta: Aleksei Koșvaneț, Margarita Kelberg, Sofia Tiurina, Natalia Brajnikova, și Vladislav Vals. Foto: Vesti din Rusia

Profesorii Academiei Ruse de Muzică ”Gnesin”, mari maeștri interpreți, au susținut, împreună cu studenții lor, câteva concerte, la București, în cadrul Zilelor Culturii Ruse, care s-au deschis în capitala României. În primul rând, ei și-au prezentat arta colegilor lor din Academia Națională de Muzică din București, cu care au început să colaboreze, grație acestui prilej. Încă un concert a avut loc în incinta Centrului Rus de Știință și Cultură.

Profesorii Natalia Brajnikova (pian), Vladislav Vals (saxofon), Aleksei Koșvaneț (vioară) și studenții lor, deja laureați ai concursurilor internaționale – Sofia Tiurina (saxofon) și Margarita Kelberg (vioară), au prezentat operele lui Ceaikovski, Rahmaninov, Skriabin, Rimski-Korsakov, Pulenc, Bloh și Molinelli.

 

Tânăra violonistă Margarita Kelberg, eleva profesorului Aleksei Koșvaneț/ Foto: Vesti din Rusia

 

”Zborul cărăbușului” de N.Rimski-Korsakov, în interpretarea Sofiei Tiurina, laureat a mai multor concursuri naționale și internaționale/ Foto: Vesti din Rusia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksei Koșvaneț, prorector al Academiei ”Gnesin” pentru activități de concerte și creații, profesor de vioară și violă, a spus pentru Vești din Rusia:

– Academia noastră își extinde contactele internaționale. Anul trecut, m-am întâlnit cu rectorul Academiei Naționale de Muzică din București, Diana Moș. Și ea este, ca și mine, violonistă și am găsit, imediat, o limbă comună. Ne-am înțeles că venim la București. Am fost ajutați de mai multe organizații, inclusiv de Centrul Rus de Știință și Cultură din București – contăm, și mai departe, pe această susținere. La Academia bucureșteană, fost Conservator, am dat câteva master-clase și concerte. Publicul de aici este foarte receptiv – se cunoaște, doar, că, în România, în Ungaria – în toată regiunea aceasta, oamenii se nasc împreună cu vioara, au în sufletul lor o muzicalitate deosebită și acest lucru se simte. Pentru mine, personal, această regiune, cu clima ei, este apropiată într-un mod special – m-am născut la Odessa… Noi, profesorii, am ținut să ne prezentăm și elevii; cânți singur, dar, arată și ce ai făcut ca profesor…

Tinerei violoniste, Margarita Kelberg, îi place cum sună limba română. Așteaptă, cu nerăbdare, să vadă Castelul Peleș…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048