Hot News
Putin a cerut o creștere reală a veniturilor rușilor
21/11
De ce Putin a prezis destrămarea UE
21/11

”Al șaptelea cer” – loc de întâlnire pentru tineri și nu numai

Foto: Rossiiskaia Gazeta

În urmă cu 50 de ani, la Moscova se deschidea restaurantul ”Al șaptelea cer”, amplasat în turnul de televiziune Ostankino (540 de metri), la o altitudine de 328-334 metri. Decenii la rând, a fost un simbol al orașului și loc de întâlnire, ”la înălțime”, pentru tineri și nu numai, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Pentru acele vremuri, restaurantul a fost, cu adevărat, o noutate absolută – avea toți pereții exteriori din sticlă, era împărțit în trei săli (de bronz, de argint și de aur) și efectua o rotație completă în jurul axei sale, în 40 de minute. Vizitatorii luau masa, admirând, de sus, panorama Moscovei. Toate au fost date în folosință peste doi ani, în 1969”.

Foto: otzovik.ru

Meniul restaurantului a rămas neschimbat ani la rând: preparate din carne, supe, icre negre, sendvișuri cu salam și salată Stolicinaia. Din considerente de securitate, restaurantul nu avea bucătărie proprie; mâncarea era doar încălzită. Dar, lumea nu venea neapărat pentru bucatele alese.

La 27 august 2000, când, la nivelul de 460 de metri a izbucnit un incendiu, în restaurant se aflau 350 de persoane. Era ora prânzului, mulți dintre vizitatori veniseră cu copii, iar la etajul inferior al localului era un banchet. Înainte să ajungă pompierii, Garri Poliakov, adjunctului șefului complexului, a evacuat oamenii în stradă, evitând starea de panică. Toți vizitatorii și-au primit banii înapoi, iar copiii au primit câte un balon. Pe moment, puțini au fost cei care și-au dat seama de tragedia care a fost evitată. ”Al șaptelea cer” a ars în totalitate.

Timp de 16 ani, s-a lucrat la refacerea restaurantului. Înainte de incendiu, toate cele trei săli arătau aproape la fel. Acum, ”Al șaptelea cer” cuprinde o cafenea, un bar și un restaurant. A fost păstrată principala caracteristică – podelele mișcătoare. Deci, Moscova poate fi privită în continuare, de sus, de la înălțimea unui zbor de pasăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093