Hot News
Peskov, despre presa rusă din Ucraina
18/12
Jurnalistă suedeză, surprinsă că, în Rusia, copiii merg la treatru
18/12

Putin a extins impozitul pentru lucrătorii individuali

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege conform căreia, începând cu 1 ianuarie 2020, teritoriul de acțiune al experimentului privind impozitarea întreprinzătorilor individuali (cei care nu au angajați – n.r.) se extinde cu încă 19 regiuni, relatează presa rusă. Prin urmare, experimentul se va derula în 23 de regiuni ale Federației Ruse. Astfel, începând cu noul an, Moscovei, Regiunii Moscovei, regiunii Kaluga și Republicii Tatarstan li se vor alătura Sankt-Petersburg, regiunile Voronej, Volgograd, Leningrad, Nijni Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Rostov, Samara, Sahalin, Sverdlovsk, Tiumen, Celiabinsk, Krasnoiarsk și Perm, precum și districtele autonome Neneț și Yamalo-Neneț, Iugra și Bașkiria.

Se precizează că, pe lista extinsă, au fost incluse regiuni donatoare și zone geografice ale Federației, unde există orașe cu peste un milion de locuitori.

Potrivit RIA Novosti, unii deputați s-au pronunțat pentru includerea în experiment a regiunilor din Orientul Îndepărtat, Caucaz și partea europeană a Rusiei, dar, s-a opus prim vicespeakerul Dumei de Stat, Aleksandr Jukov. În opinia lui, pentru a merge mai departe, trebuie văzut cum funcționează mecanismul.

Regimul special de impozitare pentru lucrătorii individuali (impozit pe venitul profesional, TVA) a fost introdus în patru regiuni rusești, începând cu 1 ianuarie 2019, în cadrul proiectului național de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii. El presupune ca persoanele al căror venit anual nu depășește 2,4 milioane de ruble, pot plăti impozit de 4%, pentru cei care lucrează cu persoane fizice și, de 6%, pentru cei care lucrează cu persoane juridice. În plus, nu trebuie să depună bilanțul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040