Hot News
Putin a extins impozitul pentru lucrătorii individuali
18/12
Serghei Lavrov. Vecini în Europa. 30 de ani de relații Rusia – UE
19/12

Jurnalistă suedeză, surprinsă că, în Rusia, copiii merg la treatru

Teatrul Bolșoi din Moscova/ Foto: RIA Novosti

În Rusia, copiilor le este cultivată, de la vârste fragede, dragostea pentru muzica clasică și pentru balet; iar, cei mici participă, cu plăcere, la astfel de evenimente, scrie publicația suedeză Dagens Nyheter, relatează RIA Novosti.

Corespondentul cotidianului, Anna-Lena Lauren, a fost surprinsă, constatând că, la Bolșoi sau la Teatrul Mariinski, părinții vin la spectacole însoțiți de micuții lor. ”Pentru ruși, cultura de calitate nu constituie un privilegiu exclusiv al populației mature. Copiii trebuie, la rândul lor, să învețe să aprecieze un spectacol de balet și muzica clasică”, scrie jurnalista în articolul din Dagens Nyheter.

Aflată, recent, într-o vizită la Sankt-Petersburg, Anna-Lena Lauren a nimerit la un concert pentru copii, la Teatrul Mariinski. Timp de două ore, cât a durat spectacolul, orchestra simfonică a interpretat compoziții de Modest Musorgski, Maurice Ravel, Edvard Grieg și Nikolai Rimski-Korsakov. Au existat și scene de teatru, cu participarea unor eroi din diferite basme.

”Cel puțin 100 de copii, care nu împliniseră 10 ani, au stat liniștiți și l-au ascultat pe Grieg”, a relatat Lauren, afirmând că, în Suedia, micii spectatori ar fi întors sala cu susul în jos.

Câteva luni mai târziu, jurnalista a fost invitată la “Lacul Lebedelor”, la Teatrul Bolșoi, unde a observat foarte mulți copii, îmbrăcați elegant, chiar dacă ”spectacolul de trei ore, cu două pauze, nu le era destinat”. Dar, a subliniat Lauren, în Rusia, părinții consideră că dragostea pentru balet începe cu acest spectacol, “Lacul Lebedelor”.

Lauren a adăugat că, în decurs de trei ore, fiica ei s-a plâns doar de vreo două ori că episoadele de dans durează prea mult. După spectacol, însă, fetița a recunoscut că, pe viitor, mai vrea să meargă la balet.

1 Comment

  1. ADRIAN spune:

    VESTICII AU IMPRESIA CA ESTICII SUNT IN EPOCA DE PIATRA ??? NE CAM PRIVESC DE SUS INGRATII ASTIA DE CAND CU IMIGRANTII VENITI DE LA EST !! PROSPERITATEA LOR DE UNDE VINE,DIN PRADUIREA ALTORA PE CARE EI II CONSIDERA CETATENI DE CATEGORIA A DOUA !!! SCARBA IMENSA SUEDEZILOR CA SI-AU MAI PUS POALELE IN CAP !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089