Hot News
Lukașenko a propus Rusiei să intre în componența Belarus-ului
25/12
Putin a participat la meciul Ligii de hochei nocturn din Piața Roșie
26/12

Putin: Pentru prima dată în istorie, Rusia a luat-o înainte

Foto; Ministerul Apărării al Rusiei

Pentru prima dată în istorie, Rusia a luat-o înaintea altor țări la capitolul armament. Nimeni nu are armă hipersonică, dar țara noastră o are, a declarat președintele Vladimir Putin la colegiul extins al Ministerului Apărării.

Uniunea Sovietică a fost, mereu, cu un pas în spatele Statelor Unite – și la bomba atomică, și la aviația strategică, și la primele rachete intercontinentale, a amintit Сomandantul Suprem. ”Astăzi, însă, a apărut o situație unică în istoria noastră modernă și contemporană: alții trebuie să ne ajungă din urmă pe noi. Nici o altă țară din lume nu deține, în general, arme hipersonice și, cu atât mai mult, armă hipersonică cu rază continentală de acțiune”, a subliniat șeful statului.

Dispunem și de sistemele hipersonice ”Kinjal” pentru aviație și de sistemele de luptă cu raze laser ”Peresvet” și rachetele ”Kalibr”, iar Forțele de Rachete Strategice au început să primească în dotare sistemele hipersonice ”Avangard”; se lucrează, conform planului, la racheta intercontinentală balistică ”Sarmat”, racheta supersonică ”Țirkon”/ ”Zirkon”, la submarinul intercontinental hipersonic fără pilot ”Poseidon”, la racheta cu rază globală de acțiune ”Burevestnik”, a enumerat Vladimir Putin.

Și, chiar dacă țara noastră nu este printre primele state ale lumii la capitolul cheltuieli de apărare, la capitolul pregătirii de luptă nu vom face decât să ne perfecționăm. Trebuie să mergem înainte cu inteligență, printr-o mai bună organizare a muncii, minimalizând hoțiile, concentrând eforturile pe direcțiile principale, care vor asigura un grad ridicat al capacității de apărare, a subliniat președintele, îndemnându-i pe ofițeri să-și construiască activitatea, în 2020, după acest model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875049