Hot News
Horoscopul anului 2020, de la astrologul Tamara Globa
31/12
Foto: RIA Novosti
Dmitri Peskov, despre SUA și schimbul de prizonieri
31/12

Dodon, despre rolul istoric al lui Putin

Vladimir Putin și Igor Dodon/ RIA Novosti

Președintele Vladimir Putin a redat Rusiei statutul de mare putere, a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul proiectului RIA Novosti, dedicat împlinirii a 20 de ani de când Vladimir Putin se află în fruntea statului.

”El este, deja, parte a istoriei mondiale și nu mă îndoiesc de faptul că Vladimir Putin va ocupa un loc demn printre cei mai străluciți reprezentanți ai statului rus”, a spus Dodon.

Președintele Moldovei a arătat că Putin a redat Rusiei statutul de mare putere. ”Astăzi, se poate afirma, cu convingere, că nici una dintre problemele globale, de substanță, ale politicii lumii nu poate fi rezolvată fără participarea Rusiei”.

Pentru Dodon, starea pozitivă de spirit a președintelui Rusiei și încrederea lui în viitorul țării, ale cărei interese le apără, reprezintă un exemplu demn de urmat. ”Vedem cum o astfel de abordare își găsește susținere la majoritatea absolută a cetățenilor Rusiei, bucurându-se de un respect mult meritat și dincolo de granițele țării”, a subliniat liderul moldovean, care vede în omologul său de la Kremlin un ”exemplu de a-și servi patria și poporul ei”. ”Într-adevăr, am învățat foarte multe de la președintele Rusiei, în special, cum să aperi interesele statului și cum să iei decizii, în pofida diferitelor greutăți și a situațiilor dificile”, a afirmat Dodon.

Dintre trăsăturile distincte ale președintelui Putin, Dodon a evidențiat faptul că el nu pedepsește pe nimeni, dar nu uită nimic. Potrivit spuselor sale, la întrevederi, ei pot discuta deschis și cu sinceritate cele mai complexe chestiuni și să identifice rapid soluții. Președintele Moldovei este impresionat de memoria fenomenală a colegului rus: și după un deceniu, el își amintește, în cele mai mici detalii, evenimente din relațiile ruso-moldovenești.

Putin știe să păstreze un calm uluitor, chiar și în cele mai complexe situații, în special, când este vorba despre chestiuni de securitate, a mai spus Dodon. El știe să suporte o lovitură și să privească înainte, insuflând, astfel, cetățenilor Rusiei, speranța într-un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875113