Hot News
Evgheni Satanovski. Apropierea Rusiei de UE și NATO
29/01
Istorici militari ai Rusiei: Polonia încearcă să-și rescrie istoria
30/01

Yaakov Kedmi explică de ce Polonia vrea reparații din partea Rusiei și a Germaniei

Foto: zen.yandex.ru

Ideea Poloniei că atât Rusia, cât și Germania trebuie să plătească Poloniei despăgubiri, pentru daunele suferite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, are legătură cu faptul că autoritățile poloneze nu mai au bani din împrumuturile occidentale în valoare de 75 miliarde de euro, a apreciat analistul israelian, Yaakov Kedmi (în imagine), în direct, la postul de televiziune Rossia-1.

«În lume, s-a creat o tradiție – a început în Ucraina, apoi a trecut în Polonia. S-a întâmplat când Ucraina a inventat acea ”foamete”- ”golodomor”, genocidul poporului ucrainean, iar acum, dacă evreii au primit pentru genocid, hai să primim și noi. Polonia a mers mai departe», a explicat expertul militar.

Potrivit spuselor sale, la aceste revendicări mai trebuie adăugată rusofobia tradițională pentru Polonia care ar dori să primească bani pentru ura sa fața de Rusia, susținând că Rusia, împreună cu Germania, au declanșat al Doilea Război Mondial și cerând să plătească ambele țări.
Cinismul acestei situații constă în faptul că, pentru Varșovia, nu contează că URSS a fost cea care a restabilit statalitatea Poloniei și a reconstruit-o, în perioada de după război, că soldații sovietici au murit pentru eliberarea Poloniei, a subliniat Yaakov Kedmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093