Hot News
Pușkov, despre declarația MAE britanic privind afirmația lui Putin
15/02
Lavrov: Rusia nu vrea încă ”un club închis”
15/02

Macron a recunoscut eșecul sancțiunilor anti-rusești

Foto: RIA Novosti

Președintele francez, Emmanuel Macron, a recunoscut eșecul sancțiunilor anti-rusești, menționând că nu au adus nici Europei, nici Rusiei nimic pozitiv. Declarația respectivă a fost făcută de liderul francez la Conferința de Securitate de la München, scrie RIA Novosti.

“Am acumulat conflicte înghețate, un sistem de neîncredere, conflicte în domeniul cibersecurității, sancțiuni care nu au schimbat absolut nimic în Rusia”, a spus el. În același timp, Macron a remarcat că nu propune eliminarea acestora.

Potrivit liderului francez, sancțiunile UE împotriva Moscovei „îi costă scump atât pe europeni, cât și Rusia, dacă avem în vedere un rezultat care nu este prea pozitiv”.

”Vorbind la Conferința de la München, Macron a descris, de asemenea, două scenarii de interacțiune între țările europene și Moscova. În primul rând, potrivit lui, Europa este capabilă să acționeze “și mai dur” în relațiile cu Rusia și să creeze presiuni împotriva acesteia. Pe de altă parte, liderii europeni au posibilitatea de a extinde dialogul strategic cu Moscova, fără a se îndepărta de valorile lor și păstrându-și influența.

Statele Unite, țările Uniunii Europene și Ucraina au introdus, pentru prima dată, sancțiuni economice împotriva Moscovei în 2014, după ce Crimeea a devenit parte a Rusiei, în urma unui referendum. Aderarea la Rusia a fost considerată ilegală, dar Moscova respinge aceste acuzații. Apoi, în 2015, au fost introduse sancțiuni din cauza conflictului din Donbass. Ca răspuns, Moscova a impus interdicția pentru importurile de produse alimentare din țări care au susținut sancțiunile.

2 Comments

  1. Enea spune:

    Există și persistă și la români și asta atât la romanul de rand cât și la atitudinea de politică externă o aversiune nejustificată față de tot ce înseamnă Rusia . Ori , trecând peste argumente transmise nouă , generațiilor actuale , de către părinți sau bunici , de multe ori exagerate și prezentate subiectiv sinistru , apropierea geografică de statele federației Ruse ar trebui să ne determine să privim altfel nevoia de raporturi cu acestea . A face acum o „apologie” comparată între atitudinea statelor cu care astăzi suntem în uniuni , tratate sau convenții și cea a Rusiei , dacă avem echilibrul analizei , vom concluziona că aversiunea este total nejustificată . Ceea ce este sigură este faptul că federația rusă este și poate fi oricând un aspirator de produse românești fără sclifoseala de tip UE , că federația rusă la rândul său poate alimenta economia românească imediat și în alte condiții cu energie ieftină , că dezamorsarea tensiunilor e xistente istoric ar fi ,facute pas cu pas , pozitive pentru generațiile următoare . Atât Putin cat și Johannis sau Merkel , Trump sau Macron , etc. , sunt personaje efemere a căror „rânză” poate fi o frână pentru progresul general al națiunilor Europei și nu numai . Ori politica externă a unui stat , are ca și obiectiv , perspectiva relațiilor interstatale și nicidecum un statu-quo de conjunctură .

  2. Răzvan spune:

    Daca Romania era o „miza” așa mare, trebuia sa o dati unui lider potent, nu unui idiot ca Iliescu(raspuns, comentariului de mai sus).Atitudinea lui Ceausescu, v-a facut sa vă uitați strâmb la noi…si pe buna dreptate, așa ca ne-ati pedepsit (industrie-niet, agricultura-niet). Cred ca Rusia, si-a ratat trenul cu Romania. Daca domnul Putin, ar fi preluat puterea in 90 ,ar fi fost altceva. Chiar dacă generația bunicilor (cu „poveștile lor unflate),va disparea,Basarabia și „tezaurul” vor rămâne un ghimpe in relatiile Ruso-Romane. Românii, au așteptat mereu pe Americani…care cand au venit, au fost si ei niște perversi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114