Hot News
Ziua Forțelor pentru operațiuni speciale ale Rusiei
28/02
Lavrov a spus că Turcia nu a informat despre toate locațiile unde se aflau militarii săi. Ceea ce se întâmplă în Siria, nu are legătură cu NATO
28/02

Ministerul rus al Apărării a anunțat despre atacul terorist în Idlibul sirian și moartea militarilor turci

Foto: TASS

Trupele turcești, asupra cărora s-a tras în zona așezării Behun, din provincia siriană Idlib, s-au aflat între grupări teroriste, a declarat Ministerul rus al Apărării. Incidentul a avut loc la 27 februarie, a confirmat instituția militară rusă. Teroriștii grupării Khayyat Tahrir al-Sham (unul dintre numele organizației teroriste Jebhat al-Nusra, interzisă în Federația Rusă – n. RG) au încercat să desfășoare o ofensivă, iar armata guvernamentală siriană a ripostat, deschizând focul.

Centrul rus pentru reconcilierea părților în război (CPVS) – scrie ”Rossiiskaia Gazeta” – era în contact cu militarii turci, pentru a exclude amenințările pentru securitatea acestora, în zonă respectivă. CPVS a solicitat coordonatele unităților turcești situate în apropierea zonelor în care teroriștii atacau. Datele cu privire la acei militari turci, care au fost supuși tirului din partea trupelor siriene, nu au fost transmise părții ruse.

După ce au primit informații că unitățile turcești au fost atacate, militarii sirieni au încetat focul în zonă și s-au luat măsuri pentru evacuarea în siguranță a morților și a răniților, spre teritoriul Turciei.

„Aviația Forțelor Aerospațiale rusești nu a fost folosită în zona așezării Behun”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Anterior, în Turcia s-a anunțat că, în urma tirului de arme din provincia Idlib, au fost uciși 33 de soldați ai armatei turcești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086