Hot News
Numirea noului premier în Ucraina nu schimbă relațiile dintre Kiev și Moscova
06/03
Experții au stabilit vârsta renumitului cap de teracotă din Crimeea
06/03

Interviul cu Putin, episodul 8: Promisiunea din 2008 și declanșarea crizei

Foto: Izvestia

Președintele Vladimir Putin s-a referit, în interviul acordat jurnalistului Andrei Vandenko, de la agenția TASS, la promisiunea făcută în 2008, când s-a angajat să nu permită repetarea crizei din 1998.

Jurnalistul a amintit că președintele a vorbit, atunci, despre un salariu mediu de 2700 de dolari, ce-ar fi urmat să fie atins până în 2020 și despre apartamente de 100 metri pătrați pentru o familie formată din trei persoane. Putin a explicat că ”au fost planuri preliminare”, construite pe intenția de a dubla PIB-ul până în 2008.

Practic, s-a reușit atingerea acestui obiectiv, dar a izbucnit criza economică mondială, ridicând altă problemă pentru autoritățile țării – aceea de a ”nu distruge economia în ansamblul ei și de a nu reduce la zero economiile cetățenilor”.

”Asta a fost în 2008. Atunci am devenit președintele Guvernului și am fost constrâns să declar public – a fost un mare risc, cinstit vorbind… Am spus că nu voi permite ca situația din 1998, când s-au depreciat toate economiile cetățenilor, să se repete. Și, nu am permis așa ceva, dar dezvoltarea noastră a avut de suferit”, a explicat Putin. Liderul de la Kremlin a adăugat că de vină nu sunt autoritățile ruse, ci crizele economică și financiară care au venit din afară.

Începând din 20 februarie, agenția TASS a lansat proiectul ”20 de întrebări pentru Vladimir Putin”, ce presupune un interviu video de trei ore cu președintele Rusiei. Răspunsurile sunt difuzate în episoade de câteva ore pe săptămână, timp de o lună. Până acum, au fost prezentate 9. Șeful statului a vorbit, printre altele, despre relația dintre Moscova și Kiev, dar și despre lipsa dorinței Rusiei de a intra în război cu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082