Hot News
Rusia și Turcia s-au înțeles privind regimul de încetare a focului în Idlib
06/03
Numirea noului premier în Ucraina nu schimbă relațiile dintre Kiev și Moscova
06/03

Putin: Kasperski nu este cu nimic mai prejos decât Musk

Evgheni Kasperski/ Foto: RBK

Programatorul și întreprinzătorul Evgheni Kasperski poate fi un exemplu de inovator rus devenit un lider în domeniul său de activitate, a apreciat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în interviul acordat agenției TASS în cadrul proiectului ”20 de întrebări pentru Vladimir Putin”.

”Noi îl avem pe Kasperski. Cred că, în domeniul lui, nu este cu nimic mai prejos”, a spus șeful statului, întrebat fiind pe cine ar putea propune Rusia în calitate de exemplu de urmat, așa cum este omul de afaceri american Elon Musk. În opinia lui Putin, Kasperski nu este singurul lider de acest fel, ”pur și simplu, numele lui mi-a venit acum, în cap, așa, din senin”.

Putin a subliniat că șeful ”Laboratorului Kasperski” este unul dintre lideri în sfera lui de activitate, iar compania lui ar fi putut obține rezultate și mai bune, dacă nu ar fi intervenit restricțiile artificiale impuse de o serie de alte țări. ”Dacă nu ar fi fost presată (compania, n.r.), dacă nu s-ar fi blocat în mod artificial concurența, ar fi fost mult mai bine”, a arătat șeful statului.

Întrebat dacă a auzit de Musk, Putin a răspuns afirmativ, dar expresia-mamă ”Cum îți place asta, Elon Musk?” nu i se pare cunoscută. Răspunzând la întrebarea despre posibilitatea ca, în Rusia, să se realizeze ceva similar mașinilor electrice de la Tesla (produse de compania lui Musk), Putin a amintit că omul de afaceri Mihail Prohorov ”a spus că el va face”. ”A promis, mi-a arătat chiar (automobilul hibrid rusesc, E-mobil, n.r.), m-am și plimbat cu el, dar nu îi iese, deocamdată”, a recunoscut președintele.

Potrivit precizărilor TASS, Kaspersky Lab este o companie rusească, care activează în domeniul securității informaționale și care dezvoltă soluții de înaltă tehnologie, pentru apărarea împotriva diferitelor amenințări cibernetice. Unul dintre principalele produse ale companiei este ”Antivirusul Kaspersky”. În septembrie 2017, instituțiile americane de stat au fost înștiințate că trebuie să renunțe la produsele companiei rusești pentru că, au declarat structurile de reglementare, ele reprezintă un pericol pentru securitatea națională a SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875020