Hot News
MAE rus: Mesaj pentru rușii prinși în străinătate de Covid-19
16/03
Kremlinul se așepta ca prețurile la petrol să scadă
17/03

De ce rușii nu se tem de coronavirus. Explicațiile unui psiholog

Foto: Izvestia

Oamenii de știință din diferite țări și-au expus recomandările lor despre cum poate fi vindecată afecțiunea provocată de noul coronavirus. Astfel, medicii chinezi au afirmat că pacientul are nevoie de cât mai multă vitamină C, iar ministrul francez al Sănătății a avertizat în legătură cu administrarea unor preparate antiinflamatoare puternice. În timp ce, în Europa, epidemia de Covid-19 este definită drept cea mai serioasă provocare, un psiholog a explicat de ce rușii nu se tem de epidemie, scrie Gazeta.ru.

Într-un interviu acordat publicației Nation News, psihologul Mihail Hors a declarat că locuitorii Rusiei suferă cel mai puțin din cauza coronavirusului, comparativ cu locuitorii altor țări. De ce nu se tem rușii de Covid-19? Pentru că numeroasele evenimente istorice i-au călit. ”La sfârșitul anilor ‘80 – începutul anilor ‘90, nici nu aveam ce mânca; pe străzi mirosea a război, infracțiunile se țineau lanț, banditismul era în floare”, a spus specialistul.

În opinia lui, rușii nu percep coronavirusul drept o amenințare, pentru că, în ultimii 30 de ani în istoria țării, au fost destule evenimente care au supus populația la serioase încercări de viață.

În același timp, Hors a arătat că tânăra generație se teme mai mult de această boală decât părinții lor, pentru că tinerii nu au în spate experiența generației mai în vârstă. În plus, părinții se străduiesc, în general, să-i ferească pe copiii lor de realitățile vieții, a afirmat psihologul rus.

”Prin urmare, când ies în viața reală, tinerii întâmpină dificultăți de natură emoțională: se constată că, în interiorul lor există spirit competitiv, dar și agresiune, reținere, iar ei suferă din cauza aceasta”, crede expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098