Hot News
Încălcarea regimului de carantină și pedepsele cuvenite
25/03
Kosaciov: SUA construiesc o ordine mondială cu ”reguli”, nu cu dreptul internațional
25/03

Anatoli Ciubais a estimat pierderile economiei ruse din cauza coronavirusului

Șeful Rosnano Anatoli Ciubais/ Foto: Kommersant

Epidemia de coronavirus va provoca economiei ruse pierderi de trilioane de ruble, a apreciat șeful Rosnano (Fond de investiții destinate dezvoltării industriei nanotehnologiei), Anatoli Ciubais, citat de Lenta.ru.

În pofida pericolului ce amenință economia rusă, top managerul companiei de stat consideră că sistemul bugetar al țării este bine protejat. Printre altele, el a amintit că Rusia dispune de fondul de stabilizare – Fondul de bunăstare națională, unde, până la prăbușirea prețurilor la țiței, au fost vărsate veniturile suplimentare obținute din vânzările de petrol.

”A venit momentul: chiar acum, această pușculiță salvează Rusia; zeci de milioane de oameni nu își vor pierde locurile de muncă, salariul”, a spus el. Ciubais a avut cuvinte de laudă la adresa primelor măsuri adoptate de guvern, în lupta împotriva coronavirusului, dar, a cerut întărirea lor, în continuare și un sprijin mai susținut al celor care au nevoie de el.

Guvernul rus a elaborat un plan anticriză în condiții de coronavirus și prețuri scăzute la petrol. Planul este structurat pe patru blocuri: susținerea și asigurarea populației cu mărfuri de primă necesitate; susținerea domeniilor de activitate care s-au trezit în zona de risc; ajutor pentru întreprinderile mici și mijlocii; măsuri sistemice generale.

În cadrul pachetului de măsuri destinate susținerii populației, Guvernul intenționează să controleze situația de pe piața muncii, inclusiv prin organizarea de cursuri de perfecționare. Vor fi luate măsuri de stimulare în domeniul producției de medicamente și a produselor medicale, va fi monitorizată evoluția prețurilor la alimente și la mărfuri de primă necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109