Hot News
Corneliu Vlad: Rusia extinde bătălia împotriva coronavirusului
26/03
Rușii au ales principalele amendamente la Constituție
26/03

Putin a mutat data votului pentru modificarea Constituției

Foto: FBA Economica segodnia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a schimbat data votului privind amendamentele la Constituție. Decretul corespunzător a fost semnat miercuri, 25 martie, se precizează pe site-ul Kremlinului.

Decizia a fost adoptată în vederea preîntâmpinării riscurilor pentru sănătatea populației, în contextul situației epidemiologice nefavorabile. Inițial, se preconiza că votul va avea loc la 22 aprilie. Noua dată nu este, deocamdată, cunoscută și va fi anunțată printr-un decret separat.

În mesajul său televizat adresat națiunii, pe fondul epidemiei de coronavirus, liderul rus a propus amânarea votului. S-a anunțat că modificarea datei votului va fi anunțată după o evaluare complexă a situației din regiunile rusești și pe baza recomandărilor medicilor și a altor specialiști.

Pachetul de amendamente care va fi supus votului popular și care vine să modifice textul Constituției conține, pe lângă întărirea orientării sociale a economiei, asigurarea suveranității Rusiei și a apărării valorilor culturale, precum și un amendament care îi oferă lui Putin dreptul de a candida, din nou, la funcția de șef al statului. Toate modificările au fost aprobate de Curtea Constituțională, Duma de Stat, Consiliul Federației și parlamentele regionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087