Hot News
Mațuiev cântă în sala goală a Filarmonicii din Moscova (VIDEO)
27/03
Putin a cerut colegilor din G20 un moratoriu asupra sancțiunilor
28/03

China cumpără un volum record de petrol din Rusia

Foto: EPA

Profitând de prețurile mici la petrolul rusesc marca Urals și pe fondul scăderii cererii din Europa, China va cumpăra, în următoarele patru săptămâni, 1,6 milioane de tone de petrol din Rusia, scrie Vestifinance.

Este un nou record lunar al livrărilor de petrol în China, după cel stability în ianuarie, când au depășit 1,2 milioane de tone. Astfel de livrări sunt considerate un colac de salvare pentru companiile petroliere din Rusia, care încearcă să normalizeze exporturile în Europa, unde epidemia de coronavirus din lume a antrenat o scădere considerabilă a cererii la resurse energetice.

În acest context, unul dintre principalii concurenți ai Rusiei pe piața energetică – Arabia Saudită – a promis să inunde piața cu țiței ieftin în lupta pentru cota de piață.

Aceste achiziții pot însemna și faptul că Beijingul profită de scăderea prețurilor la petrol pentru a-și completa rezervele strategice. Analiștii de la Wood Mackenzie sunt de părere că rezervele strategice și comerciale ale Chinei pot atinge 1,15 miliarde de barili în 2020, comparativ cu 900 de milioane în 2019 și numai 200 de milioane în 2014.

Trei traderi de petrol marca Urals au anunțat că grupul chinez Unipec a cumpărat circa 800.000 de tonei de petrol în porturile la Marea Baltică în a doua jumătate a lunii martie și aproape 500.000, la începutul lunii aprilie. Potrivit mai multor surse, sunt și alte companii petroliere din China care au depus cereri pentru Urals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086