Hot News
Măsuri noi. Pedepse pentru încălcarea carantinei
27/03
Presa poloneză: Prestigiul NATO, lovit de avioanele rusești IL-76, cu ajutoare pentru Italia
27/03

Credite pentru mediul de afaceri, cu dobândă 0%, pentru plata salariilor

Foto: mk.ru

La întrevederea președintelui Vladimir Putin cu întreprinzătorii, prim vicepremierul rus, Andrei Belousov, a anunțat că autoritățile vor lansa, săptămâna viitoare, împreună cu Sberbank și VTB, un proiect pilot de creditare a mediului de afaceri. Este vorba de un sprijin material acordat companiilor, ajutor pentru plata salariilor angajaților, relatează RBK.

”Este vorba despre credite de urgență, pentru plata salariilor. Cu o subvenționare a dobânzii de până la 0%, cu o garanție de acoperire ridicată, pentru că noi înțelegem că întreprinderile mici și mijlocii nu au acum nici un fel de garanții”, a declarat el, catalogând situația drept ”o poveste dureroasă”.

Belousov a precizat că vor fi ”credite pe termen scurt”. Potrivit spuselor sale, ele vor fi calculate pentru o jumătate de an. ”După aceea, vom vedea”, a adăugat prim vicepremierul. Proiectul în sine va fi realizat cu ajutorul unei linii de credit, deschisă de Banca Centrală.

Belousov a declarat, de asemenea, că autoritățile nu intenționează să lanseze procedura falimentară a întreprinderilor care, peste șase luni, nu vor reuși să plătească impozitele. ”Să vedem ce va fi peste șase luni. În primul rând, nu știm cât va dura criza. Vă pot asigura, însă, ce nu se va întâmpla: nu vom începe să falimentăm întreprinderi”, a asigurat el.

Potrivit precizărilor sale, guvernul va avea în vedere două variante: fie reeșalonare, fie prelungirea perioadei de grație pentru întreprinderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085