Hot News
Rusia, gata să acorde ajutor SUA în lupta împotriva coronavirusului
26/03
Credite pentru mediul de afaceri, cu dobândă 0%, pentru plata salariilor
27/03

Măsuri noi. Pedepse pentru încălcarea carantinei

Primul ministru rus, Mihail Mișustin/ Foto: RIA Novosti

Autoritățile ruse au decis să introducă pedepse pentru încălcarea măsurilor de carantină pe perioada pandemiei de coronavirus. În acest sens, în Duma de Stat a fost depus un proiect de lege, care stabilește pedepsele pentru această categorie de infracțiune atât pentru persoanele fizice, cât și cele juridice. Astfel, acestea pot fi amendate cu sume care pornesc de la 50.000 de ruble (461 de euro) până la 2 milioane de ruble (25 641 de euro) sau pot intra la închisoare pentru maxim șapte ani, în funcție de gravitatea infracțiunii.

”Necesitatea acestor măsuri este evidentă pentru toți cei care dau dovadă de responsabilitate, în situația creată. La noi, ei sunt majoritatea”, a declarat premierul Mihail Mișustin, în legătură cu noile măsuri. El a adăugat că există cetățeni care tratează cu superficialitate problema securității celor din jur și a propriei stări de sănătate. Tocmai de aceea, în Codul de procedură administrativă se introduc modificări și sancțiuni pentru cei care refuză să respecte regulile impuse. ”Vom amenda atât cetățeni, cât și persoane juridice și responsabili”, a subliniat premierul.

În opinia specialistului șef al Spitalului clinic de boli infecțioase Nr.2, academicianul Viktor Maleev, persoanele care încalcă regimul de carantină trebuie amendate. ”Trebuie, desigur, De fapt, ce fac ele? Îi contaminează pe ceilalți. Toți se tem, acum, de arma bacteriologică, iar cei infectați sunt, de fapt, adevărate bombe bacteriologice. Pentru că ei “transportă” virusul și îl împrăștie. Pentru contaminare premeditată cu virusul HIV, există pedepse. În situația de față, e același lucru”, a arătat Maleev, citat de RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, infectându-i pe alții, oamenii fac rău societății. Prin urmare, ei trebuie, pentru asta, să fie trași la răspundere conform legii. ”Dacă nu vor fi pedepsiți, vor continua să acționeze mai departe și nu vom putea pune capăt epidemiei”, este convins academicianul.
Potrivit datelor valabile pentru 26 martie, în Rusia au fost înregistrate 840 de cazuri de contaminare, dintre care două persoane au decedat și alte 38 s-au însănătoșit, menționează Gazeta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047