Hot News
MAE rus: Sunt întrebări legate de activitatea militaro-biologică a SUA
30/03
În Germania, se vorbește despre demonizarea Rusiei în Parlamentul European
30/03

Medic: Răspândirea Covid-19 va scădea, în Rusia, încă din aprilie

Foto: Kommersant

Scăderea în intensitate a pandemiei de coronavirus s-ar putea produce, în Rusia, peste o lună chiar, pentru că virusul devine tot mai puțin agresiv. Este concluzia la care a ajuns medicul Vladimir Șumilov, șeful departamentului științific al Spitalului nr. 67 din Moscova, scrie ”Rossiisakaia Gazeta”.

”Potrivit observațiilor noastre, virusul devine mai puțin agresiv decât la început. În opinia mea, este o prognoză deosebit de favorabilă”, a spus Șumilov, citat de RIA Novosti. ”Părerea mea personală este că, în decurs de o lună, vom observa o scădere a răspândirii infecției”, a insistat specialistul.

Un punct de vedere oarecum similar a fost exprimat și de epidemiologul șef al Ministerului rus al Sănătății, academicianul Nikolai Briko, potrivit căruia răspândirea noului coronavirus în Rusia va începe să scadă la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai.

Pe de altă parte, Anatoli Alștein, doctor în științe medicale, membru al Academiei Ruse pentru Științe Naturale și al Academiei de Științe din New York, a declarat că, dimpotrivă, peste o lună s-ar putea produce vârful epidemiei în Rusia. ”Poate, ceva mai mult. În Rusia, pandemia evoluează încet. Dar, trebuie să recunoaștem că și într-o țară precum Italia, în urmă cu trei-patru săptămâni, totul părea neserios, iar, acum, este o adevărată catastrofă”, a arătat specialistul.

În opinia lui, măsurile restrictive introduse în Rusia vor ajuta la reducerea ritmului de răspândire a infecției cu noul coronavirus. ”Da, cred că impactul va fi pozitiv. Oamenii stau la distanță. Din punctul de vedere al răspândirii bolii, acest lucru ar putea stopa extinderea infecției”, a apreciat Alștein. Totuși, el recomandă plimbări scurte, individuale, în aer liber, pentru menținerea stării de sănătate și a moralului.

Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul oficial de informare în legătură cu epidemia de Covid-19, stopkoronarirus.rf, în Rusia s-au înregistrat, până la 30 martie, 1836 de cazuri de infecție confirmate, din care 302 în ultimele zile. Nouă pacienți au decedat și alți 66 s-au însănătoșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875049