Hot News
Rușilor li s-au făcut aproape 700.000 de teste pentru coronavirus
05/04
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944-1945. Dezvoltarea cooperării sovieto-române, în luptele pentru eliberarea Ungariei (XIX)
05/04

Facerea de bine: Ministerul Apărării al Rusiei răspunde insinuărilor ziarului ”La Stampa”

Aeroportul ”Practic de Mare” de lângă Roma. Momentul sosirii ajutorului umanitar din Rusia/ Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Ministerul Apărării a răspuns ziarului ”La Stampa”, în legătură cu ”inutilitatea” ajutorul Rusiei acordat Italiei. Afirmațiile cotidianului italian, referitoare la lupta militarilor ruși împotriva coronavirusului, în Italia, au fost formulate după vechile manuale de propagandă antisovietică, a răspuns reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

În comunicatul său, Konașenkov arată că, ascunzându-se în spatele idealurilor despre libertatea pluralismul de opinii, ziarul ”manipulează cu cele mai neinspirate fake-uri de rusofobie din perioada Războiului Rece”, făcând aluzie la niște ”păreri” anonime, emise de niște surse ”sus-puse”.

Konașenkov indică, în special, faptul că, în articolele publicației, majoritatea medicilor și epidemiologilor ruși sunt definiți drept ”specialiști în războaie biologice”. În plus, ”La Stampa” cataloghează ajutorul Rusiei drept ”inutil”. ”Speculațiile trase de păr” ale ziarului nu corespund realității, a subliniat reprezentantul Ministerului Apărării. Pentru că, a spus el, împreună cu colegii lor italieni, epidemiologii ruși ”în locul acestui război biologic, distrug Covid-19 din zori până în noapte, în 65 de case de bătrâni din Bergamo”.

«Iar medicii militari ruși, mână în mână cu militarii italieni, în loc să creeze o ”rețea de agenți”, zilnic amenajează, în noua tabără de câmp din Bergamo, secții de terapie intensivă, pentru a-i salva pe cetățenii italieni infectați cu noul virus. Și, toate acestea se realizează cu ajutorul, cică inutil, după cum susține sursele cotidianului, al aparaturii și tehnicii rusești…», subliniază Konașenkov în comunicatul său.

El precizează că obiectivele misiunii umanitare a Rusiei în Italia sunt ”deschise, concrete, transparente și curate”. ”Este un ajutor absolut dezinteresat, oferit poporului italian ajuns într-o situația disperată, din cauza epidemiei de Covid-19. Iar cea mai bună decorație pentru eforturile depuse de specialiștii militari ai Rusiei vor fi viețile salvate ale oamenilor și sănătatea unui număr cât mai mare de cetățeni din veșnica Republică Italiană”, a adăugat oficialul rus.

”În ceea ce privește poziția față de cei care au comandat campania de presă rusofobă din ”La Stampa” și pe care noi îi știm, le recomandăm să învețe din înțelepciunea străbună – Qui fodit foveam, incidet in eam (cine sapă groapa altuia, cade singur în ea). Și, ca să fie și mai clar:
Bad penny always comes back”, a încheiat Konașenkov.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a afirmat că, în spatele afirmațiilor din ziarul ”La Stampa”, despre ”așa-zisa inutilitate” a ajutorului rus, se află o companie britanică.

Amintim că ”La Stampa” a scris că 80% din tehnica oferită de Moscova nu ar ajuta în lupta împotriva coronavirusului. În opinia publicației, procedând astfel, reprezentanții ruși ”își satisfac ambițiile politice”. Senatorul Aleksei Pușkov a arătat că respectiva publicație ”este, evident, inspirată de adversarii Rusiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048