Hot News
Astăzi este Ziua Internațională a Zborului Uman în Spațiu. Un mesaj al primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu (VIDEO)
12/04
Rusia, îngrijorată: SUA vor să arunce responsabilitatea pentru pandemie asupra altora
13/04

MAE rus: Diplomația SUA a recurs la o metodă ticăloasă

Foto: mo-strelna.ru

Comunicatul Departamentului de Stat al Statelor Unite cu privire la Ziua Internațională a Zborului Uman în Spațiu, fără nici o menționare despre Iuri Gagarin ca fiind primul om care a ieșit în spațiul cosmic, reprezintă o dezinformare și o metodă ticăloasă a epocii post-adevăr, a comentat MAE rus, pe pagina sa oficială de Facebook.

Anterior, pe pagină în limba rusă a aceleeași rețelei sociale a Departamentului de Stat, au fost postate urări de 12 aprilie. Prin tradiție, sărbătoarea marcată în această zi poartă, în Rusia, denumirea de Ziua Cosmonauticii, în timp ce, în restul lumii, ea se numește Ziua Internațională a Zborului Uman în Spațiu. ”În urmă cu 59 de ani, a fost efectuat primul zbor al omului în spațiu”, a scris sub felicitarea postată cu acest prilej, Depatamentului de politică externă al Statelor Unite.

”Amintim colegilor din Departamentul de Stat că primul om care a ajuns în spațiu a fost un cosmonaut sovietic, iar numele lui este Iuri Alekseevici Gagarin”, a precizat, în răspunsul său, Ministerul rus al Afacerilor Externe. ”Să nu amintești acest lucru este o dezinformare și o metodă meschină a epocii post-adevăr”.

Tabelul Mendeleev fără Mendeleev

Șeful corporației Roskosmos, Dmitri Rogozin a criticat și el Departamentul de Stat al SUA pentru că nu l-a menționat pe Iuri Gagarin în mesajul său. „Spațiu cosmic fără Gagarin, Berlinul-1945 fără steagurile sovietice, tabelul periodic fără Mendeleev… Încercările de a șterge amprenta rusă din istoria lumii va priva de memorie nu pe noi, ci pe acei șmecherași de peste ocean care fac asta”, a scris Rogozin pe Twitter-ul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875025