Hot News
SUA vor să limiteze importurile de combustibil nuclear din Rusia
25/04
Acum 75 de ani, aliații sovietici și americani s-au întâlnit pe Elba (Video)
25/04

Italia cere, din nou, ajutorul Rusiei

La baza aeriană ”Pratic de Mare”, de lângă Roma, unde, la 22 martie, au aterizat IL-urile rusești cu ajutoare/ Foto: mod_russia/ Twitter

Italia a adresat, din nou, Rusiei rugămintea de a-i acorda ajutor în lupta împotriva coronavirusului, a anunțat ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, la o conferință de presă online.

”Vestea despre munca eroică a militarilor noștri a străbătut întreaga Italie. Primim sute de telefoane, scrisori cu mulțumiri pentru Rusia, pentru președintele Rusiei, care a reacționat imediat la rugămintea premierului italian și, în regim de urgență, practic în câteva zile, a trimis un detașament atât de complex”, a spus Razov.

Potrivit spuselor sale, au venit solicitări pentru acordarea de ajutor din partea guvernatorilor din Piemont, Apulia și Friuli-Veneția Giulia. ”Dacă militarii ruși ar fi făcut altceva decât era nevoie, asemenea solicitări nu ar fi venit”, a constatat ambasadorul.

Diplomatul a precizat că, în prezent, peste 100 de militari ruși lucrează în două dintre regiunile cele mai afectate de pandemie: Bergamo și Brescia. Medicii militari lucrează în spitale, restul se ocupă de dezinfecția încăperilor, fiind vorba, în special, de pensiuni pentru persoane în vârstă.

În martie, Rusia a trimis în Italia 15 avioane Il-76 cu specialiști în virusologie, aparatură pentru diagnosticarea noului coronavirus, ventilatoare și mijloace de protecție. Ulterior, au mai fost efectuate câteva zboruri umanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208