Hot News
Lupta împotriva Covid-19. Încă 12 țări au cerut ajutorul Rusiei
30/04
Prima medalie aniversară în onoarea a 75 de ani de la Victoria asupra nazismului a fost înmânată la București
30/04

Cronica pandemiei: Numărul medicilor ruși răpuși de noul coronavirus

Foto: AGN Moskva

De la izbucnirea epidemiei de Covid-19 în Rusia, peste 70 de medici infectați cu noul coronavirus au murit, a anunțat epidemiologul-șef al Ministerului Sănătății, Nikolai Briko, informează RIA Novosti.

”Medicii ruși au publicat pe internet identitatea colegilor lor, care au decedat pe durata pandemiei de coronavirus. Sunt peste 70 de nume”, a spus Briko.

Potrivit spuselor sale, numărul cadrelor medicale infectate cu noul virus crește constant, pe tot teritoriul țării, în numeroase regiuni fiind înregistrate multe focare de infecție – în primul rând, în unități medicale.

În unele dintre spitalele din Rusia s-a produs o contaminare în masă a angajaților care lucrează cu pacienții infectați cu noul coronavirus. În spitalul Mariinsk, din Sankt-Petersburg, spre exemplu, virusul a fost depistat la 50 de cadre medicale. Astfel de unități medicale sunt închise și băgate în carantină.

Ultima ora: În ultimele 24 de ore, în Rusia, au fost înregistrate 7099 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, ceea ce reprezintă un record, în cifre absolute – față de 5 841, cu o zi înainte.

În total, Rusia numără 106 498 de persoane infectate cu Covid-19. Au decedat 1 073 de pacienți și s-au însănătoșit 11 619.

Graficele de răspândire a Covid-19 în Rusia, prezentând numărul de îmbolnăviri în fiecare zi: în Rusia, per total (culoarea albastră), la Moscova (culoarea roșie) și în Rusia, fără Moscova (culoarea galbenă)/ Foto: rambler.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048