Hot News
Cronica pandemiei: Numărul medicilor ruși răpuși de noul coronavirus
30/04
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie. 1944-1945: Cooperarea militară sovieto-română, în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei (XXII)
30/04

Prima medalie aniversară în onoarea a 75 de ani de la Victoria asupra nazismului a fost înmânată la București

Medalia jubiliară ”75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945”/ Foto: Ambasada Federației Ruse în România

Joi, 30 aprilie, ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, a lansat o campanie de înmânare a medaliei jubiliare “75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945” cetățenilor români care au luptat în cadrul formațiunilor naționale militare, împreună cu Armata Roșie, ca parte a detașamentelor de partizani, a grupurilor clandestine, a altor formațiuni antifasciste, care au contribuit semnificativ la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945 și au primit decorații de stat ale URSS sau ale Federației Ruse.

Generalul Marin Dragnea (1923-2020) / Foto: Agerpres

Șeful misiunii diplomatice ruse i-a predat lui S. Dragnea decorația acordată tatălui său, generalul Marin Dragnea (1923-2020), care a condus mulți ani Asociația Națională a Veteranilor de Război din România. În același timp, ambasadorul a subliniat că decorarea generalului M. Dragnea are o importanță simbolică deosebită, amintind că Armata Sovietică care a eliberat Europa de sub nazism, începând din septembrie 1944, a luptat umăr la umăr cu Armata Română, împotriva inamicului comun, pentru viitorul pașnic al popoarelor noastre. Generalul, care a fost distins, în timpul războiului, cu Ordinul de luptă ”Steaua Roșie”, a avut o contribuție considerabilă la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie dintre România și Federația Rusă.
Luând în considerare efectul legii privind starea de urgență, în legătură cu epidemia coronavirusului din România, ceremonia a fost organizată la Secția Consulară a Ambasadei Federației Ruse, în conformitate cu toate măsurile de igienă și cu respectarea normelor anti-epidemice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077