Hot News
Biserica Ortodoxă Rusă. Explicații privind demontarea unui mozaic cu Putin
01/05
Lavrov a comentat acuzațiile presei din Cehia
02/05

Doctorul Miasnikov: ”În viața mea nu am văzut așa ceva”

Dr.Aleksandr Miasnikov/ Foto: RIA Novosti

Medicul Aleksandr Miasnikov a vorbit despre un bolnav de Сovid-19, unic în felul său. El a declarat că în viața lui ”nu a mai văzut așa ceva”, relatează NSN.

”Pacientul putea să stea pe scaun, pe pat, putea să vorbească, deși saturația de oxigen din sânge era de doar 46%”, a relatat medicul, subliniind că, în astfel de condiții, un bolnav este pus imediat la aparatura de ventilare artificială a plămânilor.

Miasnikov a precizat că o persoană cu o saturație de 70% și sub acest nivel este imediat intubată și nu poate respira independent. Dar, acest pacient a fost o excepție. Medicul a adăugat că, pe durata bolii de Covid-19, pot fi dezvoltate diferite procese – și nu rapid.

În ceea ce privește apariția unui vaccin împotriva noului coronavirus, Miasnikov s-a arătat sceptic. ”Dacă vreți să vaccinați miliarde de oameni împotriva virusului, va fi nevoie de mulți ani de teste clinice. Până când vaccinul va fi gata pentru utilizare la scară largă, coronavirusul va deveni o banală boală sezonieră”, a estimat medicul la Synergy Online Forum.

El crede că, la un moment, dat, ”toți vom avea această boală. Autoizolarea este, însă, necesară pentru a ține în frâu creșterea ratei de îmbolnăviri și pentru a reduce din povara care apasă asupra unităților medicale”, a adăugat medicul, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076