Hot News
Casa Albă rescrie istoria și o face neghiobește
12/05
Cronica pandemiei în Rusia, la data de 12 mai
12/05

La Moscova, a intrat în vigoare regimul ”cu mască și mănuși”

Foto: Dimitar Dilkoff

Portul de mască și mănuși ca mijloace de protecție și de prevenire a contaminării cu noul coronavirus a devenit obligatoriu la Moscova, începând din 12 mai. Amenda pentru absența măștilor și a mănușilor în transportul în comun este de 5000 de ruble (62 de euro) și de 4000 de ruble (50 de euro) în întreprinderi. Masca devine obligatorie și în Regiunea Moscovei, dar nu se vor impune sancțiuni pentru încălcarea acestor noi reguli; oamenii vor primi doar un avertisment.

”Folosirea măștilor, a respiratoarelor și a oricăror mijloace de protecție a organelor respiratorii, precum și a mănușilor va fi obligatorie în magazine, centre comerciale, în timpul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun și în taxi”, a explicat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. ”Impunând obligativitatea utilizării acestor mijloace de protecție, noi nu întărim restricțiile, ci, dimpotrivă, facem un pas timid spre revenirea la o viață normală”, a adăugat edilul.

Potrivit spuselor sale, purtarea măștilor și a mănușilor este recomandată de medici în condițiile în care, începând din 12 mai, când au luat sfârșit zilele nelucrătoare, se anticipează o creștere a numărului de pasageri în transportul în comun. De marți, la Moscova și-au reluat activitatea o serie de întreprinderi din sectoarele de producție, industrial și construcții.

”În total, asta înseamnă că o jumătate de milion de persoane se vor întoarce la muncă, oameni care, până acum, au fost obligați să stea acasă”, a explicat primarul. Sobianin a precizat, de asemenea, că locuitorii care folosesc serviciile Centrului de mobilitate a pasagerilor al Metroului moscovit și care nu dețin măști și mănuși, le vor primi gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097