Hot News
Corneliu Vlad: Patriotismul, un leitmotiv al discursului global
12/05
Serghei Lavrov: Cum se folosesc SUA de pandemie
13/05

Rusia a testat o nouă rachetă hipersonică

Bombardierul rusesc Tu-22M3/ Foto: yandex.ru

Rusia a testat, recent, o nouă rachetă hipersonică de aviație, lansată de la bordul bombardierului Tu-22M3, a anunțat agenția TASS, citând surse ale industriei de apărare. Potrivit acestora, racheta a fost dezvoltată pentru versiunea modernizată a avionului Tu-22M3M.

”Recent, a fost efectuată testarea noului produs hipersonic pentru Tu-22M3. Racheta va intra în componența arsenalului de arme al versiunii modernizate Tu-22M3M, împreună cu alte mijloace de aviație de distrugere – dintre cele mai noi”, a declarat interlocutorul agenției menționate.

Potrivit precizărilor sale, la noua rachetă se lucrează de câțiva ani, iar programul de testare ar urma să se încheie
odată cu lucrările la bombardierul modernizat Tu-22M3M.

Interlocutorul TASS a menționat, de asemenea, că racheta nu face parte din linia X-32. ”Este cu totul alt produs”, a declarat, fără alte detalii, respectiva sursă.

De menționat că sistemele de racheta hipersonică de croazieră Țirkon/ Zircon, destinate navelor de luptă, vor intra în dotarea armatei cel târziu în 2021. Pe lângă dezvoltarea rachetelor ”Zircon”, în Rusia se desfășoară, la scară largă, alte lucrări de creare a armelor hipersonice: sisteme de avioane cu rachete hipersonice “Kinjal”, unitatea planată hipersonică de luptă “Avangard”. După cum a informat ”Kommersant”, vor fi create și versiunile ”Kalibr” și ”Zircon”, cu baza la sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108