Hot News
Rusia a testat o nouă rachetă hipersonică
13/05
Yaakov Kedmi: Răspunsul Rusiei în cazul unui atac al SUA asupra Chinei
13/05

Serghei Lavrov: Cum se folosesc SUA de pandemie

Foto: ok.ru

Împreună cu aliații lor, Statele Unite nu renunță la tentativele de a folosi situația creată de pandemia de coronavirus pentru a-și promova viziunea asupra ordinii mondiale și pentru a escalada starea de confruntare, a apreciat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de agenția TASS.

«Trebuie să constatăm că și în aceste condiții de pandemie, colegii noștri americani și aliații lor nu renunță la încercările lor de a escalada starea de confruntare, de a folosi situația creată pentru a-și impune punctul de vedere, viziunea lor asupra viitoarei ordini mondiale, pe care ei o definesc drept ordine bazată pe ”reguli”. Reguli care, după cum știți, sunt inventate tot de ei», a spus Lavrov.

Potrivit spuselor sale, SUA sporesc presiunile asupra țărilor care promovează o politică externă independentă și lansează, de asemenea, critici în direcția Organizației Mondiale a Sănătății.

”Se aud acuzații neîntemeiate la adresa Chinei, a Federației Ruse, se ignoră apelurile de a opri sancțiunile unilaterale pe perioada luptei împotriva infecției de coronavirus, sancțiuni care împiedică realizarea de transporturi umanitare de medicamente, aparatură și alimente”, a explicat Lavrov, vorbind în deschiderea întrevederii în regim de video conferință, a Consiliului miniștrilor de externe al Organizației de Cooperare de la Shanghai (ȘOS).

Șeful diplomației ruse a arătat că pandemia de Covid-19 ridică acut întrebarea privind viitorul sistemului de relații internaționale, supus acum unui test de rezistență. Răspândirea infecției a devenit o provocare nu doar pentru fiecare țară a cărei economie și sferă socială au simțit efectul impactului negativ al pandemiei, dar și pentru organizațiile internaționale și pentru uniunile integratoare, inclusiv pentru ȘOS. Rusia, a continuat Lavrov, va continua să îndemne la găsirea unor soluții colective, iar aceste eforturi trebuie să se bazeze pe principiile universalității, ale multilateralismului și, de asemenea, trebuie să reflecte interesele fiecărui stat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083