Hot News
Margarita Simonian, despre sistemele de sănătate ale Rusiei și cele ale SUA
15/05
Răfuială: Rusia a ”citit” intențiile Occidentului
15/05

A fost dezvăluit scopul articolelor scandaloase despre Rusia

Clădirea MAE al Rusiei în Piața Smolenskaia din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Autorii articolelor din FT și NYT despre ceea ce ei susțin că s-ar fi întâmplat în Rusia, adică o scădere intenționată a numărului statistic de decese provocate de coronavirus, nu și-au propus să găsească adevărul în această privință, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Potrivit aprecierilor sale, semnatarii materialelor din The New York Times și Financial Times au ignorat poziția oficială a Rusiei și nu au solicitat informații de la autoritățile ruse.

«Dacă autorii ar fi fost mânați de dorința de a găsi adevărul, ar fi răsverificat toate “descoperirile” lor și ar fi cerut și informații corespunzătoare, fără de care articolul nu ar fi apărut«, a constatat Zaharova.

Ea a arătat că ”în perioada de pandemie, este cât se poate de important să verifici cu precizie faptele, să compari datele tale și să faci tot posibilul pentru ca materialele să nu dăuneze și să nu se transforme în dezinformare”.

În același timp, diplomatul a atras atenția asupra sincronizării și asemănării articolelor, apreciind că acest lucru te pune în gardă și dezvăluie adevăratul scop al elaborării lor. Zaharova spune că ”unele forțe din Occident” doresc să folosească situația generată de pandemie ”pentru a discredita eforturile depuse de anumite guverne și pentru a destabiliza situația din țările acestora”.

Zaharova a menționat, de asemenea, dublul standard folosit de țările occidentale care îndeamnă la lupta împotriva știrilor false și, în același timp, publică ”pretenții care nu pot fi, în nici un caz, considerate expunere de fapte”.

Reprezentanta MAE a anunțat, totodată, că instituția pe care o reprezintă a pregătit scrisori pentru redacțiile ziarelor mai sunt amintite, cu explicații detaliate și cu rugămintea de a publica dezmințirea articolelor în cauză. De asemenea, Rusia se va adresa structurilor internaționale de profil, în primul rând reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay, cu rugămintea de a face o evaluare corespunzătoare a acestui caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048