Hot News
Alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc la 1 noiembrie
21/05
Șoigu, decorat cu ordinul ”Pentru servicii aduse Patriei” gradul I
21/05

Lavrov a evaluat planul SUA de a amplasa rachete nucleare în Polonia

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Ministerul Rus de Externe a comentat intenția Statelor Unite de a muta arme nucleare din Germania în Polonia. Astfel, marți, la 19 mai, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că are mari îndoieli în această privință, relatează TASS.

„Mă îndoiesc că aceste proceduri vor fi lansate în termeni practici”, a spus Lavrov.

El a subliniat că e puțin probabil ca astfel de acțiuni să fie admise, deoarece acestea ar contrazice Fundamentalul act Rusia-NATO, potrivit căruia NATO nu trebuie să desfășoare arme nucleare pe teritoriul noilor membri ai Alianței Nord-Atlantice, la acea dată sau în viitor. În același timp, Lavrov a menționat că a fost surprins mai mult de cât de liber “ambasadorii SUA în țările europene nu doar că prezintă poziția țării lor, ci își dictează poziția țării gazdă”.

Anterior, această temă a fost abordată și de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Ea a menționat că un astfel de comportament al Washingtonului afectează în mod negativ relațiile dintre Rusia și NATO.

“Sperăm că Washingtonul și Varșovia își dau seamă de natura periculoasă a unor astfel de declarații, care acutizează relațiile dintre Rusia și NATO – care, și fără asemenea lucruri, cunosc nu cea mai bună perioadă, precum și pun în pericol baza materială însăși a securității europene”, a spus Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092