Hot News
Lavrov a evaluat planul SUA de a amplasa rachete nucleare în Polonia
21/05
”Înalta Trădare” va salva Donbassul
21/05

Șoigu, decorat cu ordinul ”Pentru servicii aduse Patriei” gradul I

Ministrul apărării al Rusiei, Serghei Șoigu/ Foto: yandex.ru

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a fost decorat, prin decret prezidențial, cu ordinul ”Pentru servicii aduse Patriei”, gradul I cu săbii.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al Kremlinului, decretul de decorare a ministrului Apărării a fost semnat de președintele Vladimir Putin la 21 mai, ziua de naștere a lui Șoigu.

«Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a felicitat pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani și a semnat decretul de decorare a șefului Departamentului Apărării cu ordinul ”Pentru servicii aduse Patriei” gradul I cu săbii», se precizează în document.

Serghei Șoigu s-a născut la 21 mai 1955, în orașul Ciadan, din actuala Republică Tîva. În 1977 a absolvit Institutul politehnic din Krasnoiarsk, specializarea ”inginer-constructor”. Din 1991 și până în 1994, a fost președintele Comisiei Dumei de Stat pentru apărare civilă, situații de urgență și lichidarea consecințelor calamităților naturale. În perioada 1994-2012, a condus Ministerul pentru Situații de Urgență. Din 11 mai 2012, a fost guvernator al regiunii Moscovei, iar la 6 noiembrie 2012 a fost numit ministru al Apărării. Șoigu este general de armată, Erou al Federației Ruse, Doctor în științe economice, precizează TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082