Hot News
”Înalta Trădare” va salva Donbassul
21/05
Guvernatorul și medicul șef i-au luat apărarea asistentei medicale în costum de baie din Tula
22/05

Cercetător rus, despre mutațiile noului coronavirus

Foto: leaderstoday.ru

Coronavirusul SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, nu devine mai periculos pe măsură ce se răspândește, este de părere șeful Secției de modelare experimentală și patogeneza afecțiunilor infecțioase a Centrului Federal de Medicină Fundamentală și Translațională, Aleksandr Șestopalov (în imagine).

”Virusul suferă mutații în cadrul unui fenomen natural, firesc. Deocamdată, se poate spune că nu devine mai puternic, mai patogen”, a insistat expertul rus, citat de agenția Interfax.

Pornind de la informațiile aflate în spațiul public, referitoare la îmbolnăvirile din diferite regiuni, se poate trage concluzia că pandemia evoluează destul de lent, dovadă fiind inclusiv faptul că foarte mulți oameni fac boala într-o formă foarte ușoară, crede omul de știință.
În același timp, el consideră că este prematur să vorbim despre purtători asimptomatici ai virusului, deoarece sunt, încă, prea puține studii pe această temă.

Șestopalov și-a exprimat speranța că această pandemie va determina, în Rusia, dezvoltarea de laboratoare pentru studii de cercetare ai diferiților agenți patogeni.

În același timp, expertul rus a subliniat că trebuie acordată atenție securității biologice a țării, inclusiv în privința patogenilor artificial creați, deși omul de știință nu susține ipoteza privind proveniența artificială a noului coronavirus. Potrivit explicațiilor sale, un virus poate fi creat pe cale artificială, dar este foarte greu să-i menții stabilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875001