Hot News
Maria Zaharova a avertizat despre consecințele expulzării diplomaților ruși din Cehia
07/06
Dezastrul de la Norilsk. MAE rus mulțumește SUA pentru oferta de ajutor
07/06

Medicament pentru tratarea complicațiilor provocate de Covid-19

Foto: biocad/ TASS

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat alt preparat pentru vindecarea complicațiilor provocate de noul coronavirus, a anunțat Biroul de presă al respectivei instituții.

”Ministerul Sănătății a eliberat Buletinul de înregistrare pentru încă un medicament destinat tratamentelor pentru Covid-19. Preparatul Levilimab (denumire comercială Ilsira) a devenit al doilea medicament înregistrat în procedură accelerată”, se arată în comunicat.

Noul preparat va fi folosit în terapia pacienților care suferă de una dintre complicațiile provocate de Covid-19, așa-numitul șoc citokinic și care reprezintă o reacție inflamatoare excesivă, declanșată la pătrunderea virusului, care antrenează deteriorarea țesuturilor și a organelor. Pacienții cu astfel de complicații suportă foarte greu infecția, astfel că eventualitatea unui final letal crește în cazul lor.

În acest context, ”Izvestia” amintește că, la 4 iunie, Ministerul Sănătății a inclus preparatul autohton Artleghin (Olokizumab) pe lista medicamentelor recomandate pentru vindecarea infecțiilor provocate de noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875123