Hot News
Exclusiv! Interviu cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin: Și în condiții de criza mondială, Rusia promovează o politică cât se poate de responsabilă
06/06
Medicament pentru tratarea complicațiilor provocate de Covid-19
07/06

Maria Zaharova a avertizat despre consecințele expulzării diplomaților ruși din Cehia

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Moscova va riposta după expulzarea a doi diplomați ruși din Cehia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

„Desigur, vor exista măsuri de răspuns. Desigur, toate acestea vor fi luate în considerare în construirea relațiilor cu acest stat (cu Cehia – n.r.), nu poate exista o altă soluție ”, îl citează agenția TASS pe diplomat.

Reamintim că, vineri, doi angajați ai Ambasadei Rusiei în Cehia care au lucrat la Centrul Rus de Știință și Cultură din Praga au fost declarați persona non-grata, în legătură cu povestea presupusei introduceri de otravă (ricin) în Cehia.

Șeful agenției Rossotrudnichestvo, care coordonează activitatea centrelor ruse de știință și cultură din străinătate, Eleanora Mitrofanova, a subliniat că informațiile privind aducerea de otravă de către un diplomat rus a fost o provocare.

Ambasada Rusiei în Cehia a exprimat o dezamăgire profundă față de măsurile luate de Praga, menționând că astfel de decizii lasă tot mai puțin spațiu pentru un dialog constructiv.

Ministerul rus de Externe a arătat că decizia Cehiei a provocat daune grave relațiilor dintre cele două țări.
La rândul său, directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narâșkin, a declarat că decizia de a expulza diplomații ruși este o provocare ticăloasă și josnică din partea autorităților cehe, iar răspunsul Moscovei va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093