Hot News
Ambasadorul Federației Ruse: Niciun scop agresiv în privința României sau la nivel global. Spicuiri din videoconferința de presă
12/06
Submarinul crucișător ”Kniaz Vladimir”, predat Marinei militare
13/06

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE român, după declarația Mariei Zaharova

Foto: Agerpres

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a fost convocat la Ministerul de Externe al țării după declarația purtătorului de cuvânt oficial al MAE rus, Maria Zaharova referitoare la Strategia națională de apărare a României, informează Gazeta.ru, citând un comunicat postat pe site-ul diplomației de la București.

Pe parcursul întâlnirii, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a numit menționarea Rusiei în Strategia națională de apărare a țării ca fiind ”consecință a cunoscutei atitudini a părții ruse în regiune”. Printre altele, a subliniat ministrul, comportamentul Rusiei este definitiv drept destabilizator.

Totodată, România a admis posibilitatea unui dialog al părților, dacă Rusia ”va manifesta un atașament real” la un astfel de dialog.

În ajun, Maria Zaharova a declarat că Strategia națională de apărare a României va fi folosită pentru creșterea prezenței Alianței Nord Atlantice și a Statelor Unite în Marea Neagră și va conduce la o sporire a tensiunii și neîncrederii în regiune (v.stirea noastră din 12.06 – n.r.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091