Hot News
”Până la Moscova, ajunge sigur”: Ce vor să instaleze americanii în Europa
01/07
SUA vor să răscumpere sistemele rusești S-400 vândute Turciei
02/07

Merkel: Nord Stream-2 trebuie să fie finalizat

Foto: TASS

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat, vorbind în Bundestag, la audierile dedicate gazoductului Nord Stream-2, sancțiunile preconizate de congressmenii americani împotriva proiectului și a declarat că el trebuie neapărat finalizat, informează ”Rossiiskaia Gazeta”, citând agenția Dow Jones.

”Credem că sancțiunile extrateritoriale, de genul celor pe care intenționează să le instituie Statele Unite, nu corespund înțelegerii noastre a ceea ce înseamnă legalitate și consultații în curs de desfășurare (cu Washingtonul, n.r.). Mersul lucrărilor de construcție se complică. Cu toate acestea, noi, oricum, considerăm că este corect ca proiectul să fie finalizat. Și, acționăm în această direcție”, a afirmat Merkel.

În același timp, ea a calificat Nord Stream-2 un proiect economic, cu ramificații politice, confirmând, o dată în plus, intenția Berlinului de a încheia un contract cu Ucraina care, potrivit cancelarului, trebuie să rămână o țară de tranzit pentru gazul rusesc.

Surse din cadrul companiei Nord Stream-2 AG au declarat agenției TASS că daunele estimate – din cauza noilor măsuri restrictive ale SUA împotriva companiilor care au investit în etapa finală de construire a conductei – se ridică la circa 700 milioane de euro. Sancțiunile vor afecta peste 120 de întreprinderi din 12 țări. În plus, în pericol se vor afla în jur de 12 miliarde de euro, bani deja investiți în infrastructura de transport a gazelor naturale, inclusiv pe teritoriile Germaniei și ale Cehiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091