Hot News
Verificarea surpriză a Forțelor Armate Ruse n-are legătură cu conflictul de la granița Armenia-Azerbaidjan
18/07
Studioul ”M.Gorki” a realizat un film despre pandemie
19/07

Rusia va produce și vaccinul anti-Covid al Universității Oxford

Foto: TASS/ Zuma

Compania farmaceutică R-Farm, din Rusia, va produce, în baza unui acord la care a ajuns cu gigantul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca, vaccinul dezvoltat împotriva noului coronavirus de Universitatea Oxford, din Regatul Unit, a anunțat președintele consiliului director și fondatorul R-Farm, Aleksei Repik, scrie ”Izvestia”.

”Intenția noastră este formulată sub forma unui acord semnat pentru producerea și livrarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, cu folosirea posibilităților tehnologice ale R-Farm pentru realizarea proiectului”, a spus Repik la postul de televiziune Rossia 24.

Omul de afaceri a menționat că R-Farm joacă și rolul de hub în distribuirea vaccinului. După producție, firma va exporta preparatul în 30-50 de țări, inclusiv în state din Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Europa și CSI.

Anterior, într-un interviu pentru Times Radio, șeful Fondului Rus pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev, a declarat că Rusia nu are nevoie să fure proiecte de vaccin din Marea Britanie, pentru că AstraZeneca s-a înțeles cu R-Farm și i-a transmis întreaga documentație.

”Cred că toată povestea asta cu furtul de informații nu este decât o tentativă de a ponegri vaccinul rusesc, lansată de cei care se tem de succesul lui, pentru că vaccinul rusesc are șanse să ajungă primul pe piață și, poate, să aibă mai mult succes”, a spus Dmitriev, subliniind că, și de această dată, este vorba despre acuzații fără dovezi și fără confirmări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875113