Hot News
Cel mai bun oraș pentru vacanțe amoroase
18/07
Rusia va produce și vaccinul anti-Covid al Universității Oxford
19/07

Verificarea surpriză a Forțelor Armate Ruse n-are legătură cu conflictul de la granița Armenia-Azerbaidjan

Echipajele tancurilor T-72, în timpul verificării surpriză a Forțelor Armate/ Foto: Ministerul Apărării/ RIA Novosti

Verificarea bruscă a pregătirii de luptă a trupelor din Districtele de Vest și de Sud, care a fost anunțată la 17 iulie, nu are legătură cu actualul conflict la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, a declarat jurnaliștilor ministrul adjunct al Apărării al Rusiei, Aleksandr Fomin, relatează „Interfax”.

Fomin a precizat că ministerul și-a informat, în prealabil, colegii străini despre verificarea surpriză. El a mai adăugat că trupele se află în cel mai înalt grad de pregătire de luptă și se pregătesc să îndeplinească misiuni de antrenament de luptă. Evenimentul va avea loc în 35 de poligoane și terenuri de antrenament și în 17 poligoane marine.

Vice-ministrul a menționat că, în total, aproximativ 150 000 de militari au fost implicați în exerciții, precum și aproximativ 400 de aeronave, peste 26 000 de arme, echipamente militare și speciale, peste 100 de nave și nave de sprijin.

La rândul său, ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a dispus ca rezultatele acțiunilor trupelor, în cadrul verificării, să fie luate în considerare atunci când se va hotărî ce unități vor fi admise la exercițiile strategice de comandamente și de state majore, ”Caucaz-2020” (planificate pentru septembrie – n.TASS).

Ministerul Apărării a mai informat că Aleksandr Fomin va organiza, luni, un briefing pentru atașați militari din alte țări, în cadrul căruia va vorbi despre desfășurarea verificării inopinate a gradului de pregătire de luptă a Forțelor Armate Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000