Hot News
MAE rus, despre livrările de gaze rusești în Bulgaria
24/07
Cetățenia rusă se poate obține mai ușor
24/07

Putin și Trump au dezbătut stabilitatea strategică

Președintele SUA, Donald Trump, în Biroul său Oval din Casa Albă/ Foto: Getty Images)

Președintele Rusiei și cel al Statelor Unite au purtat o discuție telefonică. Vladimir Putin și Donald Trump au analizat în detaliu problemele stabilității strategice și ale controlului armelor, prin prisma deosebitei responsabilități ce revine Rusiei și SUA pentru menținerea păcii și securității, a anunțat biroul de presă al Kremlinului, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Președintele Trump și-a reafirmat speranțele de a evita o cursă de armament trilaterală, scumpă, între China, Rusia și Statele Unite și a declarat că așteaptă cu nerăbdare un progres la viitoarele negocieri privind controlul armelor de la Viena.

A fost reafirmat caracterul de actualitate al consultărilor pe aceste chestiuni, inclusiv tema Tratatului privind reducerea și limitarea armelor strategice ofensive (START-III).

În plus, a fost subliniată marea importanță a inițiative ruse privind organizarea unui summit al ”celor cinci puteri nucleare”.
Cei doi lideri au abordat și situația legată de programul nuclear iranian, subliniind necesitatea unor eforturi colective pentru menținerea stabilității regionale și a regimului global de neproliferare nucleară.

Atât Putin, cât și Trump sunt determinați să dezvolte conlucrarea economică și comercială. Liderii au dat o apreciere pozitivă colaborării în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Cei doi șefi de stat au făcut schimb de felicitări în legătură cu împlinirea a 45 de ani de la lansarea programului orbital Soiuz-Apollo.
”Discuția a avut un caracter constructiv și consistent”, a subliniat biroul de presă al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874968