Hot News
Ministerul german de externe a răspuns aspru amenințărilor americane privind gazoductului Nord Stream-2
12/08
Vaccinul rusesc: 20 de țări ar dori să-l folosească
12/08

La Minsk au fost reținuți coordonatorii protestelor

Foto: politexpert.ru

La Minsk au fost reținuți coordonatorii amplelor proteste de stradă, a anunțat agenția oficială de presă BelTa. În același timp, Ministerul de Interne a anunțat, la rândul său, că a fost reținut un bărbat care ar fi oferit bani pentru participarea la manifestații. În dimineața zilei de miercuri, structurile de forță s-au retras de pe străzile capitalei belaruse și au fost demontate barierele. După trei zile de pauză, internetul mobil a reînceput să funcționeze, fără întreruperi, scrie cotidianul ”Kommersant”.

Potrivit datelor BelTa, una dintre persoanele reținute coordona acțiunile de la etajul 17 al hotelului ”Belarus”. ”Bărbatul conducea acțiunile a trei subalterni. La rândul lor, aceștia conduceau sute de oameni”, se arată în comunicatul agenției.

MAI belarus a anunțat reținerea unui bărbat care împărțea bani participanților la acțiunile de protest. Se afirmă că el a opus rezistență, iar în rucsacul pe care îl purta s-au găsit peste 10.000 de dolari. ”La reținere, bărbatul a opus o vehementă rezistență organelor de ordine. Unuia dintre angajații acestora i-a spart nasul… Persoana reținută a mai fost condamnată pentru achiziționarea, păstrarea și distribuirea ilegală de substanțe psihotrope periculoase, fiind tras la răspundere administrativă de mai multe ori”, continuă BelTa, citând dintr-un comunicat al miliției.

În dimineața zilei de miercuri, unitățile OMON, trupele de ordine și alte structuri de forță s-au retras de pe străzile Minskului. Potrivit TASS, de la locul evenimentelor, pe de străzi au fost demontate barierele, a fost reluat transportul pe principalele artere de circulație ale capitalei.

fost restabilit accesul la internet, parțial, informează, în context, Tut.by. Concomitent au început să funcționeze aplicațiile de mesagerie și rețelele sociale. De asemenea, a apărut posibilitatea de a deschide, fără probleme, site-uri străine. Dar încă mai apar dificultăți la accesarea unor site-uri, precum Tut.by.

Începând din 9 august, la Minsk și în alte orașe din Belarus s-au desfășurate proteste legate de rezultatele alegerilor prezidențiale. Scrutinul a fost câștigat de președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko (peste 80% din voturi). Demonstranții nu sunt de acord cu rezultatul scrutinului și consideră că învingător este candidatul de opoziție Svetlana Tihanovskaia, care a obținut 10% din voturi. La 11 august, s-au înregistrat ciocniri între protestatari și forțele de ordine, cu precădere în cartierele de blocuri. În primele două zile de proteste au fost reținute mai mult de 5000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085