Hot News
Vladimir Putin, interviu pentru postul TV Rossia-1
27/08
Putin a deschis circulația pe autostrada „Tavrida”, în Crimeea
28/08

Aparat pentru identificarea noului coronavirus în aer

Într-un laborator din Centrul ”N.Gamaleia”/ RIA Novosti

Oamenii de știință ruși au prezentat la forumul ”Armata-2020” un aparat capabil să identifice prezența virușilor în aer, inclusiv a noului coronavirus. Este primul dispozitiv de acest gen creat în Rusia, a relatat pentru agenția RIA Novosti directorul general al Uzinei ”Zverev”, din Krasnogorsk, Aleksandr Novikov.

Potrivit spuselor sale, un astfel de aparat este capabil, în regim automat, să analizeze în 10-30 de minute probe de aer și să stabilească prezența virușilor, a bacteriilor și toxinelor. Novikov a arătat, de asemenea, că testele de stat pentru acest dispozitiv s-au finalizat în luna iunie și că acum se pregătește documentația în vederea certificării.

Aparatul a fost dezvoltat împreună cu Centrul de Studii Epidemiologice și Microbiologice ”N. Gamaleia”.

Oamenii de știință din Rusia au inventat, de asemenea, o cameră termovizoare ”anticovid” cu funcții de recunoaștere facială și luare de decizii în mod independent. Pe baza lor va fi creat un dispozitiv intelectual pentru controlul și accesul persoanelor la intrări în întreprinderi și instituții. Noutatea include o cameră termovizoare, un loc de muncă dotat cu un soft special și un corp absolut negru pentru calibrarea imaginii, menționează Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155